lørdag 8. november 2014

Laughing at the future

Styrke og verdighet er hennes drakt. Hun ler mot dager som kommer. (Ordspråkene 31, 25)

Kilde:http://www.gettyimages.no/detail/photo/black-and-white-portrait-of-asian-girl-royalty-free-image/98876430

Hva tenker du om fremtiden? Gleder du deg over gøye ferieplaner? Bekymrer du deg over sykdom? Lammes du til tider av angst over tanker om alt som kan gå galt? 

I ordspråkene kap. 31 møter vi en kvinne som LER i møte med fremtiden. I den engelske oversettelsen står det at she laughs without fear of the future. 

Uansett hvor optimistiske vi er, tror jeg de færreste kan sies å ha en slik holdning. Verden er uforutsigbar, og den var også uforutsigbar da disse ordene ble skrevet. Slik sett, kan man argumentere for at å tenke at man kan møte fremtiden uten frykt er å ha en feil virkelighetsoppfatning. 

Men. Hva er det egentlig som er sannheten om vår tilværelse? 

Guds løfte er at "Herren vil selv gå foran deg. Han svikter deg ikke og forlater deg ikke" (5 Mos. 31,6), og "Som dine dager er, skal din styrke være" (5. Mos 33:25). 

Sannheten om vår tilværelse, er altså at vi KAN møte fremtiden uten frykt. Vi KAN le mot dager som kommer. Ikke fordi vi ikke vil møte utfordringer, men fordi han er med og vil gi oss det vi trenger. 

Hallo, det er jo helt FANTASTISK!! 

Meeen. Så var det det med å faktisk leve i denne sannheten, ikke bare ha en intellektuell forståelse av den. 

Jesus sier at "be, så skal dere få" (Matt 7,7). Å faktisk BE om å få en hjerteforståelse av dette, tror jeg da er et godt sted å begynne! 

Bibelen sier derimot og at vi skal "ta hver tanke til fange" (2 kor. 10, 5 b). Vi oppfordres altså til å jobbe med egne løgntanker, og fylle oss med hans sannheter. I denne situasjonen betyr det å minne seg selv på at Guds løfter om hans kjærlige nærvær.

Selv har jeg ennå LANGT igjen å gå her, men jeg er på vei, og jeg merker forvandlingen allerede. En dag, dere, da skal jeg bli som hun dama. Le uten frykt mot fremtiden. The best is yet to come!

2 kommentarer:

  1. Amen, sister!! Kjempebra at du skriver om det, for dette er SÅ VIKTIG!!!
    Du er så god, du! Glad i deg! <3
    Klem Kristine :-*

    SvarSlett
  2. Takk for det, kjære deg ❤️ DU er og god, glad i deg søta 😄

    SvarSlett